<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-KCGMX9R" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Creating Comfortable Feeling Spaces With A Small Environmental Footprint

By Certified Energy's Specialist Team

The Projects

Built at the lower North Shore of NSW,t, the modern family home  is a beautifully-designed, living space with cutting-edge environmental features that met NatHERS (The Nationwide House Energy Rating Scheme) requirements – long before it went into effect. This project demonstrates how an alteration and addition can be designed with the environment in mind, providing better living standards and value for residents. It is integrated with the sloping land in split-level form to use the site most efficiently and create generous feeling spaces.

The Services

Certified Energy provided with the client a suite of consultancy services involving BASIX, NatHERS and Thermal Comfort Simulation. Our professionals ensured maximum savings and minimum energy use, thereby allowing for cost effective yet sustainable solutions.

Sustainable Features

The home includes a range of sustainable design features:

  • energy efficient lightings
  • composting toilets
  • 100% permeable site surfaces

Water Saved

Energy Rating

Star Rating

Excellent Service And Quick Support

A quality, efficient, economic and hassle-free service that your company provides. Will definitely recommend to friends and colleagues.
sandboxstudio

Director, Sandbox Studio Pty Ltd

Willoughby Residence

Willoughby Residence  is an alteration and addition house, which uses sustainable design principles such as those embedded in NatHERS from the beginning of the project to achieve a more comfortable living space for residents, whilst minimising its environmental impact.

Client

Sandbox Studio

Project Details

Location: Mullumbinmy, NSW
Project Type: Residential, Single Dwelling
Year: 2018
Services: BASIX, NatHERS
 
 newServicespsd9 

Materials

Learn More

Efficient and Speed ESD Consultancy